MATLAB Answers

Why have some bus signals wrong datatypes?

4 ビュー (過去 30 日間)
Pascal Knappe
Pascal Knappe 2020 年 4 月 1 日
コメント済み: Pascal Knappe 2020 年 4 月 6 日
Hello,
I have the problem that at the inport and outports of some bus creators/selectors there are wrong datatypes (and though the model is not compileable). I get the following error message:
Data type mismatch. Input port 1 of '<BusCreator>' expects a signal of data type 'single'. However, it is driven by a signal of data type 'double'.
and
Data type mismatch. Output port 1 of '<Subsystem>' is a signal of data type 'double'. However, it is driving a signal of data type 'single'.
As you can see e.g. the output datatype of the top signal ("DrvResis_fVehMEstimNum") is double but the input datatype to the bus creator is single.
But the datatype of the input to other subsystems is also double.
So how can this be? Shouldn't the datatype be fixed through the inputs/outputs of the subsystems?
Thank you very much in advance.

  0 件のコメント

Sign in to comment.

回答 (1 件)

Mark McBroom
Mark McBroom 2020 年 4 月 4 日
Did you specify a Simulink Bus in the Bus Creator dialog? If so, then the signals feeding the bus creator must match the types defined in the Simulink Bus.

  1 件のコメント

Pascal Knappe
Pascal Knappe 2020 年 4 月 6 日
Hello Mark,
thanks for your answer. Do you mean wheter I use a Bus Signal Object to specify data types? If yes: I do not do so. And I do not set them in the properties window.

Sign in to comment.

製品


リリース

R2017b

Translated by