Simscape no solver block connected error

3 ビュー (過去 30 日間)
BR
BR 2014 年 9 月 2 日
コメント済み: Abdelhedi Riadh 2014 年 12 月 1 日
Hello I am new to simscape and I have a question with regards to my model.
For example, say I have a system level model with the following blocks 1) Electronics (modeled with Simscape) 2) Motor Drive (Simulink) 3) Thermal model for the Motor Drive (Simscape)
Electronics powers the motor. The thermal model is only for the motor and has no connections with the electronics.
I am able to run the motor drive + thermal model with no error using a Simscape solver block connected to one of the branches of simscape thermal model.
But when I try to add the electronics block and connect to the motor drive, I get an error saying "No solver block connected to Physical Network" with the whole electronics blocks highlighted.
Do I need a separate solver block connected to the electronics? The model runs if I do so but I am not sure if this is allowed (i.e. 2 solver blocks) or correct way to do this.
Help is greatly appreciated. Thanks

回答 (1 件)

pietro
pietro 2014 年 9 月 19 日
Each part must be connected to a solver block. If you have the solver error, probably you haven't rightly connected the eletronic system to the rest with any "interface block". If you upload the model I'll take a look to it
  1 件のコメント
Abdelhedi Riadh
Abdelhedi Riadh 2014 年 12 月 1 日
hi pietro i have the same pb can i send you my model !!! thanks for help

サインインしてコメントする。

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!

Translated by